Vereniging Industriële Ondernemingen Nieuwerkerk aan den IJssel

VION (Vereniging Industriële Ondernemingen Nieuwerkerk aan den IJssel) is een vereniging voor en door ondernemers gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel.

VION is op 9 december 1960 opgericht en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een actieve vereniging met circa 100 leden. De leden zijn ondernemers uit de meest uiteenlopende branches van Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij VION staan zowel de zakelijke als de sociale belangen van de leden centraal.

VION organiseert bedrijfsbezoeken waaraan ook de wethouder van Economische zaken en de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Zuidplas deelnemen. Zodoende krijgt de gemeente een goed beeld van de Nieuwerkerkse bedrijven en kunnen de Nieuwerkerkse ondernemers op hun beurt hun opmerkingen met betrekking tot de gemeente direct met de verantwoordelijke bespreken.

VION organiseert jaarlijks vier contactmiddagen met aansluitend een diner voor leden en partners. Tevens worden voor deze contactmiddagen uitgenodigd: het college van B & W van de gemeente Zuidplas, fractievoorzitters, vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel en bestuurders van ondernemersverenigingen uit de omgeving. Op deze manier kan er in een informele sfeer op verschillende gebieden van gedachten worden gewisseld.

Missie van VION

VION heeft als missie het verbeteren van het ondernemersklimaat in Nieuwerkerk aan den IJssel en directe omgeving.

VION wil dit bereiken door:

  • belangenbehartiging van de ondernemers bij de lokale en regionale overheid;
  • voorlichting te geven aan ondernemers, (lokale) overheid en zusterverenigingen;
  • sociale contacten tussen de ondernemers onderling te bevorderen;
  • het stimuleren van de samenwerking tussen ondernemers in de gemeente Zuidplas.

 

De volgende activiteiten staan op de planning

21-06-2019
Jaarfeest VION
30-08-2019
CuliNESSE 2019

Nieuwsbrief

VION brengt enkele malen per jaar een nieuwsbrief uit, waarin onder andere de bijeenkomsten worden gemeld en besproken. Ook is er aandacht voor actualiteiten en nieuwsfeiten over onze leden.

Jaarfeest VION

Reserveer alvast de 21e juni. De datum van het jaarfeest van de VION! De uitnodiging per mail volgt over enkele weken.

ALV/Netwerkbijeenkomst

We kijken terug op een goed bezochte Algemene Ledenvergadering en een geanimeerde netwerkbijeenkomst in Restaurant Perron. Klik voor een uitgebreidere impressie

Bezoek Rabobank Gouda - Terugblik

De eerste ledenbijeenkomst onder het thema 'Boeien & Binden' in het nieuwe kantoor van de Rabobank in Gouda was zeer geslaagd. Klik verder voor een foto impressie.