Federatie Ondernemersverenigingen Zuidplas

In 2010 zijn de gemeenten Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle en Moordrecht opgegaan in de gemeente Zuidplas. Deze gemeentelijke fusie was de aanleiding om - met behoud van de eigen identiteit van de aangesloten ondernemersverenigingen - een overkoepelende federatie te vormen met de naam: Federatie Ondernemersverenigingen Zuidplas, inmiddels bekend onder de afkorting FOZ.

De aangesloten ondernemersverenigingen zijn de Ondernemingsvereniging Moordrecht (OVM), de Ondernemerskring Zevenhuizen-Moerkapelle (OZKM) en VION (Vereniging Industriële Ondernemingen Nieuwerkerk aan den IJssel).

De belangrijkste taak van FOZ is namens de drie aangesloten verenigingen de belangen te behartigen van het bedrijfsleven richting lokale overheid én politiek in de nieuwe gemeente Zuidplas. FOZ vertegenwoordigt ca. 250 bedrijven met gezamenlijk ruim 6000 medewerkers en is voor de gemeente Zuidplas een actieve gesprekspartner.

Ondanks de samenvoeging binnen FOZ blijft de eigen identiteit van de aangesloten verenigingen bestaan, inclusief de eigen contactdagen, bedrijfsbezoeken en feestavonden. Om de ondernemers van de aangesloten verenigingen met elkaar in contact te brengen, ervaringen uit te wisselen en actuele thema´s met elkaar te bespreken, nodigt FOZ minimaal één keer per jaar alle leden van de aangesloten verenigingen uit voor een gezamenlijke bijeenkomst.

Voor meer informatie zie de website www.defoz.nl

VION Actueel

VION brengt regelmatig de nieuwsbrief VION ACTUEEL uit, waarin o.a. de bijeenkomsten worden gemeld en besproken. Ook is er aandacht voor actualiteiten en nieuwsfeiten over onze leden.

CuliNESSE 2019

Het 6e VION CuliNESSE evenement was een groot succes! Binnenkort een terugblik met foto impressie op deze website.

Jaarfeest VION

Op 21 juni jl. vierden de VION-leden een gezellig zomerfeest op een unieke locatie in het Hitlandbos. Klik hier voor een impressie en foto's!

ALV/Netwerkbijeenkomst

We kijken terug op een goed bezochte Algemene Ledenvergadering en een geanimeerde netwerkbijeenkomst in Restaurant Perron. Klik voor een uitgebreidere impressie