Federatie Ondernemersverenigingen Zuidplas

In 2010 zijn de gemeenten Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle en Moordrecht opgegaan in de gemeente Zuidplas. Deze gemeentelijke fusie was de aanleiding om - met behoud van de eigen identiteit van de aangesloten ondernemersverenigingen - een overkoepelende federatie te vormen met de naam: Federatie Ondernemersverenigingen Zuidplas, inmiddels bekend onder de afkorting FOZ.

De aangesloten ondernemersverenigingen zijn de Ondernemingsvereniging Moordrecht (OVM), de Ondernemerskring Zevenhuizen-Moerkapelle (OZKM) en VION (Vereniging Industriële Ondernemingen Nieuwerkerk aan den IJssel).

De belangrijkste taak van FOZ is namens de drie aangesloten verenigingen de belangen te behartigen van het bedrijfsleven richting lokale overheid én politiek in de nieuwe gemeente Zuidplas. FOZ vertegenwoordigt ca. 250 bedrijven met gezamenlijk ruim 6000 medewerkers en is voor de gemeente Zuidplas een actieve gesprekspartner.

Ondanks de samenvoeging binnen FOZ blijft de eigen identiteit van de aangesloten verenigingen bestaan, inclusief de eigen contactdagen, bedrijfsbezoeken en feestavonden. Om de ondernemers van de aangesloten verenigingen met elkaar in contact te brengen, ervaringen uit te wisselen en actuele thema´s met elkaar te bespreken, nodigt FOZ minimaal één keer per jaar alle leden van de aangesloten verenigingen uit voor een gezamenlijke bijeenkomst.

Voor meer informatie zie de website www.defoz.nl

VION Actueel

VION brengt regelmatig de nieuwsbrief VION ACTUEEL uit, waarin o.a. de bijeenkomsten worden gemeld en besproken. Ook is er aandacht voor actualiteiten en nieuwsfeiten over onze leden.

Algemene Ledenvergadering Leefgoed De Olifant

De Algemene Ledenvergadering met netwerkbijeenkomst vindt plaats op 2 april a.s. in Leefgoed De Olifant. Noteer alvast de datum!

Netwerkbijeenkomst PERRON

Kom naar de netwerkbijeenkomst op 5 maart a.s. in restaurant PERRON. Spreker: Carolien Gadella-van Wersch. Klik verder voor meer informatie en om je aan te melden!

Nieuwjaarsbijeenkomst De Roode Leeuw

Met een groot gezelschap hebben we weer kunnen genieten van een gezellige receptie en een heerlijk diner. Klik verder voor een foto impressie.