Federatie Ondernemersverenigingen Zuidplas

In 2010 zijn de gemeenten Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle en Moordrecht opgegaan in de gemeente Zuidplas. Deze gemeentelijke fusie was de aanleiding om - met behoud van de eigen identiteit van de aangesloten ondernemersverenigingen - een overkoepelende federatie te vormen met de naam: Federatie Ondernemersverenigingen Zuidplas, inmiddels bekend onder de afkorting FOZ.

De aangesloten ondernemersverenigingen zijn de Ondernemingsvereniging Moordrecht (OVM), de Ondernemerskring Zevenhuizen-Moerkapelle (OZKM) en VION (Vereniging Industriële Ondernemingen Nieuwerkerk aan den IJssel).

De belangrijkste taak van FOZ is namens de drie aangesloten verenigingen de belangen te behartigen van het bedrijfsleven richting lokale overheid én politiek in de nieuwe gemeente Zuidplas. FOZ vertegenwoordigt ca. 250 bedrijven met gezamenlijk ruim 6000 medewerkers en is voor de gemeente Zuidplas een actieve gesprekspartner.

Ondanks de samenvoeging binnen FOZ blijft de eigen identiteit van de aangesloten verenigingen bestaan, inclusief de eigen contactdagen, bedrijfsbezoeken en feestavonden. Om de ondernemers van de aangesloten verenigingen met elkaar in contact te brengen, ervaringen uit te wisselen en actuele thema´s met elkaar te bespreken, nodigt FOZ minimaal één keer per jaar alle leden van de aangesloten verenigingen uit voor een gezamenlijke bijeenkomst.

Voor meer informatie zie de website www.defoz.nl

De volgende activiteiten staan op de planning

Algemene Ledenvergadering & contactmiddag

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering vindt dit jaar plaats op 19 april, 16.00 uur bij Restaurant 'Hit' te Nieuwerkerk a/d IJssel.

Verkiezingsdebat 8 maart 2018

In samenwerking met gemeente Zuidplas organiseert VION op 8 maart aanstaande het verkiezingsdebat "Lokaal Ondernemen in Zuidplas". We hebben de 8 partijen uitgenodigd deel te nemen aan het debat. Het debat vindt plaats bij Hotel Nieuwerkerk en start om